”Rest In Piss!”, pe datorie, pentru datorii


captură declarație


Deși inițial lucrarea trebuia realizată cu URBIS SERV, după o umflare a prețului, s-a ajuns în zilele noastre în situația în care Primăria Buzău a anunțat încheiată procedura de licitare pe SEAP și începerea lucrărilor la noul cimitir municipal.

Amplasat pe terenul cedat GRATUIT de către ”Armată”, în marginea cartierului Micro XIV, amenajarea va consta în minim 3820 locuri de veci, capelă, clădirea administrativă, portic de legătură, clopotniță, grupurile sanitare de incintă, drumuri și trotuare în suprafață de 17.042 mp.

Un lucru bun și absolut necesar, prin care statul capitalist (primăria) în sfârșit va concura cu cimitirele private și decente din zonă.

În data de 13.11.2023 a fost anunțat câștigătorul licitației în persoana asocierii de firme HIERRO STELY + CORNELL’S FLOOR (prin atribuire simplificată), investiția care urmează a fi realizează strict din fondurile orașului ridicându-se la valoarea de 12.076.535,81 lei plus TVA (aproximativ 2.5 milioane de Euro de la bancă). Fără teren, primit GRATUIT.

La licitație au participat 7 ofertanți dintre care unul a fost declarat neconform. De ce, printre cerințe, a existat și condiția ca ”Ofertantul va demonstra că a realizat și dus la bun sfârșit în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii 5 ani contracte de lucrări similare, la nivelul unui (1) sau cel mult 3 contracte, în valoare cumulată de cel puțin 15.056.208 lei (fără TVA)”, nu mai contează. Nu se întreabă în general ele autoritățile, cine suntem noi, poporul, să o facem?


HIERRO STELY srl este administrată și patronată de către Mutu Valeriu Stelian și are sediul în comuna Topliceni, în timp ce CORNELL’S FLOOR srl are sediul în Botoșani (administrator și asociat unic T(Ț?)iprigan Elena Mirela). Ambele firme se completează reciproc pe SEAP, acolo unde când nu câștigă unii, câștigă ceilalți, așa cum a fost cazul contractului de anul trecut pentru împrejmuirea Cazărmii 329 Boboc, contra sumei de 10.901.997,75 lei fără TVA. Firma din Topliceni a derulat contracte inclusiv cu Spitalul Județean Buzău, comuna Buda, Valea Salciei și Topliceni, în timp ce a doua rupe tot pe zona Botoșaniului, cu zeci de contracte câștigate prin SEAP cu unități administrativ-teritoriale de acolo.


PARANTEZĂ




listă contracte SEAP

listă procese




Lasă un comentariu



Blog la WordPress.com.

Descoperă mai multe la MT670

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura