Primul om care nu face ce face Toma

Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost arătat lumii și apoi întors înapoi în racla politică, pentru motive simple de înțeles pentru judecata liberă și vioaie a omului normal. Doar Toma a simțit invers, pentru că de gândit nu mai e nimeni care să-l creadă competent.

Câinele de rasă, dus la javre, se coclește, se strică, devine maidanez în purtare. Pentru că scad standardele, se schimbă virușii, bacteriile și microbii de sub coada ridicată oricând la îndemână. Prin urmare, la revedere pedigree. 

Posibil că asta a simțit și Cătălin, care e totuși medic și manager la Spitalul Universitar, nu industriaș vai de morții lui. Deși unii poate ne-am întrebat retoric, dar oare cum de a acceptat atât de ușor și seren o nominalizare care nu reieșea din meandrele pesediste, din măruntaiele partidului, din rândul voinței masei de membri de partid așa cum oarecum democratic știm că se petrece în SUA și ar trebui peste tot, răspunsul vine acum precum o bombă ghidată.

Practic, ăla a acceptat nominalizarea așa cum a acceptat și retragerea ei, nepăsător, zâmbind, liniștit, pentru că nimic nu era prins în cuie. Doar Toma nu pricepea de ce nu sunt bannere și afișe prin tot Bucureștiul. Cu alai, poze și postări, s-a mai și dus să-i dea sfaturi, faptă care cred că a contribuit la calmul ulterior al medicului. Practic, nu poți să fii trist că nu riști să ajungi coleg de activitate cu un tommy boy, ”Cel mai votat din țară și vizionar individ”, așa cum îi place ținteșteanului să se semneze când e printre proști.

Ceea ce cred eu că s-a întâmplat este faptul că penele și pesede sunt continuatorii de drept ai partidului unic și conducerii de tip monolit, închis, în care unii puțini și slab pregătiți, conducătorii noștri numiți de țările superioare nouă, stabilesc după cât și cum îi duce mintea, adică deloc, despre cine, când, cum și de ce are voie la joystick.

Mai cred că Cătălin a fost oarecum nevoit să scoată capul la înaintare, într-o încercare rizibilă a pesedeului cârmuit de unul ca Marcel cel Ciorbă de Burtă să pară că nu toți de acolo sunt proști împinși de la spate, dar și intelectuali. Nu te ceri nominalizat neoficial ca mai apoi să cedezi fără nicio urmă de zvârcolire. Nu și-a propus nimic în răstimpul ăsta, astfel încât visele abia nutrite să-l doară acum? Chiar așa de linear în simțire să fie intelectualul pesedist? Că nu-i tremură mâna, așa cum în general e de preferat la medici, e excelent, dar nici când vine vorba de ceva nou și necunoscut să nu ai vreo tresărire, vreun murmur la inimă ceva?!?

Mirenii” (sursa foto)

Atunci, bine! Bine că e iar Firea candidat. Dimpreună cu celălalt candidat necomun, de la penele, au anunțat că vor face campanie electorală în parteneriat, fără atacuri ideologice, ceea ce este fix cântecul de lebădă al democrației pentru care oricum populația acestui plai nu este pregătită, nu are codul ADN potrivit.

Ca de la un repetent la un nedepășitor de treaptă, Marcel cel Ciorbă de Burtă și cu tommy boy!

Nici de noi nu este mai bine. În timp ce alții mimează pluripartidismul și diferența de idei, la Buzău lupta politică se dă între iepuri nominalizați de  formă – una amplă, rotundă, grobiană cu alde Mocanu jr. & Ichim (PNL), sau faraoni trecuți de a treia viață (AUR) și tommy boy, cel ales în continuare de către Marcel cel Ciorbă de Burtă și nicidecum de către membrii de partid și delegații lor care astfel sunt simpli servitori în așteaptarea unei ciozvârte de la stăpân. Adică niște râme congenitale.

Ce poți să-ți dorești mai mult, ca și buzoian, ca și român, ca și om??!

P.S. Ori Piedone, ori Firea, bucureștenii au scăpat de o grijă, vor avea, cât de cât, un primar!



2 răspunsuri la „Primul om care nu face ce face Toma”

Lasă un comentariu



Blog la WordPress.com.

Descoperă mai multe la MT670

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura