Mai ții minte, măi, dragă ”Mărie”?!?

Primăria a cumpărat în 2019 o stație de asfalt în valoare de 1 milion de Euro, cu un randament declarat de 100 tone de asfalt pe zi.

ULTERIOR, au constatat că le lipsește cadrul legal pentru a funcționa la parametrii anunțați. Acum stă în administrarea Urbis Serv și deservește nevoile la nivel de roabă ale societății.

La sfârșitul lui Septembrie 2023, Primăria a anunțat reabilitarea B-dului 1 Decembrie, începând de la terasament.

ULTERIOR, la începutul lui Februarie 2024, au anunțat că au renunțat la terasament.

Ani de zile de corvoadă și încăpățânare din partea administrației de a continua proiectul de ”modernizare” pe B-dul. Unirii în stadiul lui inițial, pentru că ”așa a zis UE”, ”așa e modern”, ”s-au înmulțit mașinile”, ”este poluare”. Nu ne-a spus, comparativ pe ani, și câte mașini sunt în total înmatriculate și dintre acestea câte aparțin cetățenilor cu reședință la bloc, pentru că nu ar mai servi drept argument. Iar în loc să descongestioneze traficul existent, cu măsuri deștepte (de unde nu e, nici Dzeu nu cere, ce nebuni suntem și noi!), ei au ambuteiat cu măsuri doar aparent tâmpite și ilogice (așa cum se poate deduce din paragraful final al acestui editorial), pentru ca să facă loc (sanchi!) autobuzelor intermediate și a bicicletelor.

ULTERIOR, s-au apucat de montat semafoare din 50 în 50 de metri pe strada Ostrovului, de schimbat sensul de mers pe strada Lt. Godeanu, au modificat sensul pe Patriei și Soroca, au transformat străzi cu dublu sens în sens unic.

Au pictat parcări pe asfalt și le-au concesionat.

ULTERIOR (după ani de zile) au constat că nimic nu este bine, începând de la insuficiența locurilor până la inadvertența regulamentului pentru procedura de licitație. Mai nou, primarul a inițiat o modificare a regulamentului, prin care să acorde locuri de parcare gratuit posesorilor de mașini electrice sau hibrid, pentru că nu aglomerează dar, mai presus de orice, cobaltul, litiul și restul de materiale utilizate la producerea doar a bateriilor nu poluează

Când ajungi să ai o regulă cât o epocă din manualul de istorie, poate că e bine să renunți la obiectul reglementat, respectiv la parcările de reședință taxate!!?

Au anunțat modernizarea B-dului Unirii, str. Transilvaniei, Al. Industriilor inclusiv cu piste de biciclete și cabluri îngropate.

ULTERIOR s-a constat că proiectul aprobat nu permite acest lucru pe str. Transilvaniei. S-a făcut plângere penală pentru nerespectarea proiectului anunțat, dar procurorii au soluționat cu NUP, întrucât lucrarea nu era recepționată oficial, termen tergiversat în mod special și voit (cu luni de zile pentru ca oamenii să mai beneficieze puțin timp de locuri de parcare pe mijlocul străzii), deci fapta nu exista la vremea respectivă. Aici a fost băiet deștept, contrar foii matricole!

Au anunțat salbă de canale cu apă, mori, și lacuri.

ULTERIOR, au constat că nu este chiar PRINCIPALA ATRACȚIE din oraș. Din dig cu promenadă, terase și mai multe mori fulminante propuse, a rezultat o moară electrică într-o construcție utilizată la evenimente publice cu începere de la ora 10:00 în general, un iaz care cu greu ține apa și o rigolă de 30 cm lățime în centrul orașului. Chiar s-a redenumit o stradă, Iazul MORILOR, iar ea e doar una.

Locația nu a fost închiriată unui privat, așa cum inițial s-a dorit, pentru că nimeni nu este nebun să plătească pentru o ceainărie (dintr-o imensă ipocrizie fiind interzise băuturile alcoolice în spațiul primăriei) la 300 metri de MALL, logic.

Marcel Ciolacu l-a convins pe tommy boy să preia funcția de primar (mă rog…, să candideze), pentru că orașul avea datorii de 20 de milioane de Euro la bănci.

ULTERIOR (în 2023), orașul are datorii de zeci de milioane de Euro și s-au anunțat că vor mai face altele noi, pentru diverse.

La începutul primului mandat, în Iunie 2016, tommy boy anunța că societatea COMPANIA de APĂ nu se va muta în sediul cumpărat de precedenta conducere de la un privat (plătind mai mult decât i s-a cerut), cât timp va fi primar.

ULTERIOR, după schimbarea conducerii cu una tommy-friendly, COMPANIA de APĂ s-a mutat în fostul hotel Crâng, la sfârșitul lui Octombrie 2019. În prezent, în clădire funcționează și o parte din Urbis Serv, și totuși se menține destul de liberă.

De curând, echipele Urbis Serv s-au deplasat la marginea cartierului Micro XIV pentru a asfalta și picta locuri de parcare pe un teren pe care au crezut ULTERIOR, în câtea zeci de minute adică, că nu aparține primăriei, așa că au plecat. Terenul aparține primăriei (⅓ cu număr cadastral iar restul fără, ca multe alte alei și zone din oraș).

Tot ULTERIOR s-a constatat și că trotuarul din centrul orașului – zona PTTR, după ce l-au primenit cu pavele și cireși ornamentali, nu aparține în întregime primăriei ci unui privat. Prin urmare acum stă spart și cu pietriș.



MEMORY UPDATE:

  • În  2009, tommy boypatronul deținea afaceri care aveau o cifră de afaceri de 300 de milioane de euro.
  • În 2012, tommy boypatronul anunța investiții de milioane de euro din FONDURI EUROPENE în holdingul său.
  • În 2013, anul când firmele intrau în insolvență, Forbes spunea despre tommy boypatronul că are o avere de 29 de milioane de euro .
  • În ANUL 2015, s-a început împotriva lui tommy boyinsolventul urmărirea penală de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău (dosar mutat la Dâmbovița din motive absolut jenante pentru orice procuror), fiind suspectat de evaziune fiscală și spălare de bani. De atunci, dosarul cu nr. 670 nu este ținut la sertar ci se află în instrumentare.
Potrivit Noului Cod Penal (art. 122), termenul de prescripție pentru răspunderea penală în cazul infracțiunii de evaziune poate interveni și după 10 sau chiar 15 ani, în funcție de pedeapsa închisorii aplicată, pedeapsă care este influențată de prejudiciu și alte elemente.


Lasă un comentariu



Blog la WordPress.com.

Descoperă mai multe la MT670

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura