Care este logica parcărilor de reședință?

În imagine sunt 6 scări de bloc:


  • Blocul O1, pe colț, 10 etaje, 40 de locuințe
  • Bloc E7A, cu 9 etaje, 27 de locuințe
  • Bloc S1, 8 etaje, 2 scări, 50 de locuințe
  • Bloc 147, 4 etaje, 20 de locuințe
  • Bloc 126, 4 etaje, 10 locuințe


Pentru minim 147 de locuințe, primăria a dedus că 50 de locuri marcate, deci legale, sunt îndestulătoare. Concesionate la prețul de pornire, aceste parcări produc pentru firma care le administrează, Urbis Serv, suma de 6.000 lei. Pe an.


Tot anual, oricare proprietar de locuință din municipiu are obligația de a achita impozitul local, indiferent că este vorba despre o locuință la curte sau o locuință într-o clădire cu apartamente.

Pentru cei de la curte, se aplică și impozitul pentru teren, respectiv curtea fiecăruia, curte care poate fi astfel folosită GRATIS, la discreția proprietarului, aparținându-i.

Și pentru cei de la bloc se aplică un impozit pe teren, respectiv cota parte aferentă fiecărui apartament, de sub clădire. 5-7 metri, în general. Acel teren nu poate fi folosit GRATUIT, pentru că este sub bloc, deși aparține proprietarului de apartament.

Tot anual, fiecare proprietar de vehicul este de asemenea impozitat.

De ce toți buzoienii cotizează milioane de euro anual pentru ca municipiul să dețină transport public în comun infect, printr-o societate care 80% funcționează cu subvenții?

Cui folosește rezervarea selectivă, doar a parcărilor rezidențiale de lângă blocuri, cu o investiție infimă și pentru un beneficiu financiar inexistent pentru oraș?

De ce o parte din domeniul public al orașului este ocupat gratuit, chiar și acolo unde legea o interzice prin semne de circulație dar organul o permite indolent, în timp ce, la câteva zeci de metri depărtare, majestuoasă șade fermitatea edilitară?


Lucrează cetățeanul pentru primar, sau primarul pentru cât mai mulți buzoieni?


Cât de morală este impunerea unei reguli de către cei care dețin monopulul spațiilor publice, care dispun utilizarea acestora contrar nevoilor populației rezidente și a agenților economici dintr-o aglomerare urbană?

Autoturismele înmulțite necontrolat, peste noapte, este exclus, din moment ce exact până să fie concesionate parcările dintr-o zonă, zona respectivă nu avea nicio problemă cu disponibilitatea acestora.

Dacă necesitatea parcărilor publice cu taxare progresivă sau fixă este dată de nevoia unui flux cotidian cursiv într-o zonă comercială, economică sau instituțională – pentru că la Buzău încă nu se pune problema de vad de turiști, care este natura raționamentului aplicat în cazul parcărilor de reședință?


Un membru al consiliului de administrație al Urbis Serv, singura societate cu consiliu de administrație care nu este obligată să aibă consiliu de administrație, primește o indemnizație lunară fixă, 27.600 lei în total pe an, la care se adaugă 10% din cota de 10% privind participarea salariaților la profitul firmei. Adică cei cinci membri primesc jumătate din cota respectivă.

1150 locuri de parcare pot fi oferite GRATUIT anual, dacă Urbis Serv nu ar avea consiliu de administrație sau dacă funcția de membru ar fi onorifică.

138.000 lei

Așadar, e la mijloc vorba ori de habarnism cras, ori de o mare ticăloșie?
Cum pe noi ne cârmuește tommy boy, răspunsul legitim este…

Da!


Lasă un comentariu



Blog la WordPress.com.

Descoperă mai multe la MT670

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura