TRANS BUS sa, încă un an cu succes

În 2022, TBS a vândut bilete de 3,3 mil Euro, în timp ce, aproape dublul sumei, 6,81 mil Euro, provin din gratuități, diferențe, compensări. Subvenții de la stat și primării


În situația în care doar cheltuielile cu salariile, inclusiv tichete de masă și vouchere de vacanță – 4,8 mil Euro, sunt mai mari și decât cele cu funcționarea, în sumă de 4,1 mil Euro. Și cu încă 1,8 mil Euro la cheltuielile totale, cu diverse că se poate, îi tragem și-o cruce preasfântă la final!

Orice om e în stare să realizeze faptul că, atunci când ai un salariu mediu brut și cu toate bonusurile incluse, de peste 12.600 Euro pe an pe salariat, undeva este o problemă GRAVĂ de logică economică.

Asta înseamnă că și cu activitatea complet automatizată, TBS nu ar reuși să acopere doar din vânzările proprii cheltuielile cu menținerea în funcțiune a parcului auto. Așa succes managerial, nu că rar… dar e pur și simplu ca de poveste chiar!!!


Și că tot e moda, un membru din consiliul de administrație, care-s unu și unu, primește pentru deranj 3.200 lei pe lună, plus bonusuri stabilite în acte adiționale neștiute

30 mii Euro pe an, în condițiile în ceea ce pare a fi un nou tip de economie, de capitalism bondage, unde cei mai bine plătiți sunt angajații unor societăți comerciale întreținute cu fonduri publice aparținând localităților. Grav nu este faptul că unii sunt mai hoți decât alții care sunt mai cinstiți, ci faptul că, în cazul de față, acolo unde pui, pui cu ceea ce ai luat din altă parte.

Nu am fi cu toții de acord să lăsăm ca aleșii să se auto premieze, dacă o fac din ceea ce produc suplimentar pentru oraș?? Cum să nu? Au și ei, pentru că avem și noi. Se numește bonus iar unii lingători de afișe sau pluri-științifico-potentați prezenți prin orice consiliu chiar nu ar trebui să aibă dreptul legal să-l primească, în aproape orice condiții cu excepția decesului, cum ar fi…

  • Gabriel BACIU CV DA Contract mandat
  • Gică TOADER CV DA Contract mandat
    • director, 10.080 lei/lună salariu
    • membru C.A. Urbis Serv, 2.300 lei plus bonusuri
  • Cuza DAN CV DA Contract mandat
    • director Urbis Serv, 9.897 lei/lună salariu
    • membru C.A. Compania de Apă, 2x salariul mediu brut caen 3600
  • Mihai Cosmin PETRUȘ CV DA Contract mandat
    • membru de partid
  • Eduard PISTOL CV DA Contract mandat
    • secretarul primăriei
    • membru C.A. Compania de Apă, 2x salariul mediu brut caen 3600
Membrii consiliului de administrație

”Viziunea strategică generală exprimă dorinţa locală comună de a se asigura o mobilitate durabilă, în condiţii de confort şi siguranță, printr-o utilizare eficientă a resurselor disponibile.”

Raportul administratorului, pentru anul 2021

Noroc cu faptul că, în 20 de ore cât ține programul de transport, media consumului este de 38 litri la suta de km, iar că traseele din oraș însumează, la o tură, 370 km. Practic, peste 130 de autobuze, dintre care cel puțin jumătate sunt de dat foc, în timp ce restul, dacă urci cu migrenă, cobori cu herpes, participă activ la mobilitatea inter și extra urbană, de colo până dincolo. Dacă nu era de râs, ar fi fost trist rău.

Dar… cu siguranță că atunci când se va realiza planul lui tommy boy de a transforma municipiul Buzău Open City într-un major punct de mobilitate turistică, respectiv un fel de rezervație naturală în care putem fi observați în siguranță, de exemplu și datorită turului turistic oferit de către TBS cu autobuze dedicate, totul va capătă sens, în toate sensurile.

17.000 Euro ne costă anual reclama plătită de către TBS. Ca și în cazul Companiei de Apă sa, e greu să concurezi de unul singur, mai ales când competitorul inexistent este la fel de competent ca și tine, fiind, practic, tu însuți.

Astfel, cu ce mai pune și Compania de Apă, Urbis Serv, Consiliul Județean Buzău, primăria Buzău și restul mai mici, ții lejer 20 de site-uri cu știri locale imparțiale și de analiză critică.

Sau poate că nu sunt eu capabil să văd beneficiile…?!? Poate că, fiind un oraș într-atât de mobil, și turiștii ating în zonă viteze luminate…?!?



Lasă un comentariu



Blog la WordPress.com.

Descoperă mai multe la MT670

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura