Au nenorocit și intersecția de la Episcopie!

Celor din primărie, care au toată vină și răspunderea asupra conținutului caietului de sarcini care a stat la baza prețului contractului de semaforizare în oraș, le este necesar un cetățean inert dar suplu, agitat dar vulnerabil, nervos dar care nu ține supărarea.

După opt ani de Kaizăn!

Timp de patru luni au studiat cum să alinieze și să asorteze sutele de stălpișori din plastic portocaliu cu semafoare inteligente care s-au dovedit până acum mai mult imbecile decât geniale. Au hașurat asfaltul din rondul de la Episcopie astfel încât, dacă șoferii l-ar respecta, nimeni nu ar mai trece de intersecția respectivă. Doamne ajută! că nu le-a cășunat să apeleze la scuar cu borduri în schimb, atunci chiar ar fi fost o linie de apărare demnă de un oraș deschis, sediu al Diviziei 2 Infanterie ”Getica”. Au împlântat, cu mâna specialiștilor câștigători, zeci de semafoare, din sută-n sută de metri. Dacă încurcă, este pentru că, deși sporul natural este negativ, f*t*t*l la cap din partea lui tommy boy cum că buzoienii se crăcesc în câte 2-3 mașini de familie, naște aglomerație dar și discuții printre fraieri, de fiecare dată.

Age of Empires, Buzău pack

Important mai este și faptul că, în societatea pe acțiuni Municipiul Buzău, managerul și angajații plătiți cu sume și alte beneficii relevante nici măcar nu încearcă să învețe meserie din mers. Ei se joacă joc de strategie piratat, în timp, cu bani și repercusiuni reale, fără nicio grije și responsabilitate, pentru că nici DNA, nici societatea și nici cultura nu îi împiedică cu nimic.

Vor constata că aberația e mai mare în teren decât de sus, de pe planșa frumoasă, pentru că unii oameni plătiți să fie orientați în spațiu au mințit despre tot și încă ceva în plus la interviul alegerilor locale.

De ce persistă țăranul semi parvenit să aducă orașul la chipul și asemănarea lui scârnavă, nu este foarte clar dar nici sigur că nu din cauza răzbunării și a nepriceperii proverbiale într-ale conducerii. Nu poți să reții, de la masa servită cu Marcel Ciorbă de Burtă, doar frumos din expresia dobitoc frumos & util și să ți-l asumi ca titlu de laudă, decât dacă ești un tommy boy.

„Un prost aruncă o piatră în apă iar restul merg la vărsarea apei în mare și stau de vorbă cu piatra”

(proverb buzoian)

Nu sunt importante clădirile, nu sunt importante afacerile, nu sunt importanți cetățenii, nu sunt importante cartierele întregi de case, nici prețurile la utilități, nici educația pe bune, nici cultura pe bune, nici sportul pe bune, nici economia pe bune. Pentru tommy boy, singurul lucru important este să își împlinească visul de a se pișa cu boltă pe toți buzoienii, în timp ce-și asigură libertatea pentru faptele penale care au condus și la păgubirea Europei și a statului român.

Mobilitatea urbană este limitată și menită nu la a parcurge cât mai rapid și la un cost total convenabil un set de distanțe interconectate, pe care oricare om modern le are de realizat aproape în fiecare zi, ci la a inunda străzile și așa vai de morții lor din oraș cu autobuze aduse cu intermediari ciudați, rable care circulă eminamente majoritar pe gol. Și cu biciclete, 5 luni pe an, Dumnezeu înțelege și știe cum pe acele piste de un metru lățime.

Abia când va termina tommy boy cu orașul, vom înțelege și noi prea târziu. Măcar finalizarea să fie dimpreună, dacă nevoile nu au coincis!

UPDATE!

Așa arată traficul în intersecția semaforizată (modernizată), fost rond:

UPDATE 2!

Precum într-un banc prost, după ce au acoperit cu vopsea fostul marcaj și au transformat artera dinspre Unirii spre rond în două benzi, la două zile au revenit și au revopsit tot pentru trei benzi. Pentru că prima mișcare a fost ceva artistique, din birourile comitetului de cârMuire, a doua a fost solicitată de către poliția rutieră. Concluzia este că intersecția este la fel, doar că vom sta mai mult timp prin ea, că e modern, nepoluant și frumos!

Toma, du-te dracului dar lasă demisia în prealabil la secretară! Te rugăm!



Lasă un comentariu



Blog la WordPress.com.

Descoperă mai multe la MT670

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura