Revista presei, comentată | 10 aprilie 2024

„Liberalilor, jos bannerele de pe Unirii! Toate sunt amplasate ilegal!” | Postarea despre bulevardul Unirii, care a aprins spiritele în coaliție

Social-democratul Ion Coman vrea să înființeze la Cislău un centru medical modern

„E cel mai bun candidat, dar are cea mai slabă campanie!” Toma a fost chemat de dr. Cîrstoiu


„Liberalilor, jos bannerele de pe Unirii! Toate sunt amplasate ilegal!” | Postarea despre bulevardul Unirii, care a aprins spiritele în coaliție

Vorbele aparțin viceprimarului Apostu.

10 aprilie 2024

Practic, fără a deține autorizațiile necesare în oricare stat democratic și liber atunci când vine vorba de atârnat mesaje în spațiul public, spre cunoștința tuturor, niște unii au descins pe bulevardul Unirii, recte s-au oprit din mersul cu mașina (unde or fi găsit loc de parcare?), au coborât, au dezlegat scara, au rulat scara, s-au cățărat pe scară, au întins banner-ul cu contracandidatul lui tommy boy, au legat banner-ul, s-au coborat, au strâns calabalâcul, s-au mutat pe trotuarul de vis a vis, au repetat figura și acolo iar la urmă au împachetat și au plecat FĂRĂ CA CINEVA SĂ SE SESIZEZE în timp real. Oraș cu poliție locală, națională, jandarmi, ȘI camere de luat vederi… vorba aia!

Înțeleg că exista șansa ca într-o neîndepărtată zi să ne trezim cu reclamă la Only Fans în rondul Episcopiei, că de ce nu?!?

Ei s-au comportat precum tefeleii în P-ța Victoriei, când se jucau ăia cu din laser, pe blocuri, înconjurați de unicul Președinte. E normal, s-au lecuit organele abilitate în a mai presta servicii de ordine publică, lasă selecția naturală să funcționeze se pare.

Singura mireasmă cu greu suportabilă rezultată din scremerile intelectuale e spre finalul elucubrației nevorbitului epistolar, cu trimitere la dreptul suplimentar al lui tommy boy de a dispune după plac de sufletul orașului nostru, pentru că a și făcut lucruri, nu unii și ca unii de la pe-ne-le. În rest, mulți dintre noi, care deja bănuiam că tommy boy are curte cu curteni și un drept al pământului de sub unghe din ce în ce prea bine încarnat în lobul activ,  nu coincid cu cei care cred că Unirii este un bulevard european, așa cum mica ființă eclectică ne spune mai departe în postare. Ce păcat!

La urmă, pentru că și merită, senatorul Pufu e luat în balonul fleșcăit precum o amintire de la cununia civilă de acum 10 ani, pentru că e de negăsit. Nu-mi mai amintesc cum a comentat Apostu rezultatul prezenței la referendumul inițiat și girat de către merituosul boer tommy boy (11% dintre noi, cei cu drept de vot), sigur aș fi apreciat la fel de mult asprimea condeiului de vice.



Social-democratul Ion Coman vrea să înființeze la Cislău un centru medical modern

10 aprilie 2024

Ion este patron local din 90 și a decis să facă pasul un pic mai mare, primind cu drag nominalizarea de a candida pentru funcția de patru ani, de primar, din partea Partidului Social Democrat (PSD) – varianta din dealurile Cislăului. 

Mai departe este și greu de explicat ce s-a întâmplat, pentru ca totul să mai aibă o logică, o concluzie, o senzație că ai înțeles ceva la final, dar let’s do it!

Ion bărbătește a decis să schimbe mental doctrina, să-și subjuge pornirile liberale cu care își obișnuia până mai ieri concetățenii și astfel să prindă inițiativă proletară. Ion pornește/susține un proces/proiect, un fel de cerere către primărie, pentru construirea unui centru medical.

Cererea se intitulează Strângere de semnături pentru realizarea centrului medical Cislău – inițiativă susținută de dl. Coman Ion (el însuși)

Oricare centru se știe că este bun, însă ce l-o fi înfrânat pe Ion până acum, nu cred că nimeni știe.

Totodată, Ion se și angajează oarecum solemn, în fața comunității, că următorul consiliu local se va ocupa cu preponderență și desăvârșită atenție în vederea implementării în meandrele concretului a acestui centru medical – practic două încăperi și în rest ce? Bani și personal medical doritor de Cuca-Măcăii, mare scofală.

Certitudinea aceasta masculină, de deal, vine din faptul că actualul consiliu local oricum este format dintr-un membru PMP, unul PRO România, doi peneliști și restul de 9, pesediști.

În postarea de pe propria pagină de Meta, Ion anunță oamenii în general asupra faptului că cei 1900 de semnatari ai cererii intitulată el însuși, sunt minunați.

Oarecum solemn pentru că, marea eliberare a lui Ion când a came out of the closet și a susținut CEREREA de mai sus alături de alte 1900 de semnături (jumătate din populație), s-a produs prin intermediul biroului propriu de presă, cu aportul moral și sprijinul heraldic al PSD, adică printr-o postare pe pagina personală de Meta, din alura de candidat pentru un fotoliu deja golit penal de conținutul uman al funcției. Scăldând la final mesajul voievodal cu o baie de hashtaguri, Ion anunță/îndeamnă la împreună suntem puternici.

Substratul mesajului electoral dorit este că Ion a adus și va aduce plus valoare comunității reprezentată de grupul de aleși locali membri PSD, când de fapt ăia oricum erau majoritari, Ion abia acum achiesând la masa bogaților.

Altfel, candida tot ca penelist, sau independent, DACĂ Ion era la valoare intrinsecă și Domn!

Ion este absolvent al Academiei de Tehnică Militară și consilier local de 24 de ani. Până la acceptarea de acum ceva zile în urmă, Ion era unul dintre cei doi consilieri locali membri PNL – tot varianta de deal. Cislău este comuna rămasă fără primarul înțepenit din 96 pe post, Mitroiu, atribuțiile fiindu-i preluate de vicele Ioan Marin (consilier PSD).


„E cel mai bun candidat, dar are cea mai slabă campanie!”

Toma a fost chemat de dr. Cârstoiu

10 aprilie 2024

Tragicomedia de primar al Buzăului a fost invitat la București, de către candidatul PSD pentru Primăria Generală, doctorul Cîrstoiu, după ce tot cel din urmă l-a sunat să-i ceară sfaturi, după ce tommy boy (TB) al nostru a declarat la TVR că colegul de partid este bun, dar nu știe să se vândă pe: pereți, garduri, stâlpi, afișiere și/sau probabil că apariții în media clasică sau online, motiv pentru care va pierde alegerile.

Ignorând faptul că doctorul pare a fi idiot, nu pricepe din prima ce-i dictează TB la telefon, lecția predată de ținteștean doctorului se petrece în București și se  bazează pe analiza critică punctuală a lui TB asupra sectorului 5 și cu subțiri referiri la adresa lui Dan Nicușor – o adevărată supernovă a nimicului.

Prima fractură de logică apare în momentul în care unul ca TB te apreciază drept cel mai bun, el fiind cunoscut drept un elev cu sincope, în liceu, dar și la scările rulante ale metroului. Un patron incompetent, un urmărit penal pentru manglit zeci de milioane de euro, și un primar de tot râsul. Sigur, un steag roșu este faptul că TB știe că doctorul este bun, pentru că i-a citit cv-ul. Fără a menționa și altă sursă, a dedus și că doctorul a învins cancerul, cu zâmbetul pe buze. Deci, tot din cv. Așa scrie pe pagina de Meta, într-o postare de candidat cam relaxat, TB.

A doua, cum de TB nu cunoaște, nici după două rânduri de mandat, că nu banner-ul câștigă o competiție electorală, ci faptele. Ale candidatului, și ale contracandidatului, dimpreună. Banner-ul doar te informează, îți aduce la cunoștință ființa, numele, partidul. Contracandidatul te ajută dacă e dudă, genul Florescu, Ionescu, Ion etc, ori ticălos din fire.

Banner-ul e la fel de util în politică precum afacerea legală pentru spălarea de bani. Banner-ul îți câștigă alegerile doar de formă, atunci când nu există variantă pentru alegători dar totuși trebuie menținută senzația de inflamare specifică evenimentului.

În fine, a doua întrebare este retorică, TB a câștigat primele alegeri pentru că era căutat de parchet, falimentar și șomer rușinat, stând acasă, și pentru că Marcel cel Ciorbă de Burtă (MCB) l-a considerat ideal, pentru oraș!, din partea PSD. Logica ciudată invocată, poate vă întrebați, a fost pentru că orașul avea datorii la bănci de 20 de milioane euro iar TB avea experiență cum e cu falimentul. Adică practic, și noi, și el, eram vai de mamele noastre, niște sărăkii.

Acum, orașul are datorii de peste 60 milioane euro, primul pe țară. Măcar legile naturale au funcționat, ceea ce era de așteptat, s-a petrecut.

Fără candidat, în partid ori electoral, cu presa amuțită asurzitor și din bani publici, plin de realizări edilitare care nu depășesc cu mult dezastrul din cariera de patron, unul dintre gulerele albe utile ale famigliei din Buzău, TB, caută să aducă al treilea mandat peste noi.

Primele două vor fi egale cu zero dacă nu-l apucă 2-3 ani din acesta, să vină prescrierea faptelor și achitarea datoriilor astfel create, cum ar face oricare om serios, cu simț de autoconservare și nesimțire crasă față de valorile sociale. Valori sociale în scris, că cele verbale sunt pă peste tot și la toți prin guri, dacă-i asculți.

Este absolut de la sine înțeles faptul că Piedone este deja primarul general al Capitalei, într-o fericită coeziune de partid politic de cartier, fără de care cu greu treci de hârțogăraie în campanie, și un electorat mulțumit de fapte, care nu belește ochii la pereții și banner-ele cu un doctor, astfel aflând mai multe despre candidat. Alegătorul umblând bezmetic până atunci, îngândurat, amețit, dubios, hai-hui și fără capăt, se înțelege. Piedone trăiește vremurile lui Malcom X, ceea ce poate fi distractiv și util, ușor periculos.

TB ori e nepăsător, ori așa face el la emoții, altfel nu se explică postarea cu drumul de seară, analiza și sfaturile, concluzia și urările.



Lasă un comentariu



Blog la WordPress.com.

Descoperă mai multe la MT670

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura