Revista presei, comentată | 9-11 aprilie 2024

„A adus 586 mil. € orașului Buzău”

Rondul e perfect. Nu-i mic, nici mare

Cine va avea de câștigat ”Scoatem stâlpișorii”


„A adus 586 mil. € orașului Buzău”

Toma a premiat o profesoară de istorie

9 aprilie 2024

În urma unui salar anual în sumă netă de 96.411 lei, domnișoara Luminița Colțeanu a  produs, din postura de șef de serviciu, valoarea corectă de 486 milioane de euro în proiecte europene pentru beneficiul orașului, în 8 ani. Cu 150 de milioane mai puțin față de cât a cheltuit orașul ăsta în aceeași perioadă, ca o paranteză.

Domnișoara Luminița a fost premiată dânsa, nu presupusa performanță. Performezi într-un domeniu până la nivelul de PREMIANT doar comparându-te cu altul. Ori, în cazul nostru, nu este cazul. Domnișoara Luminița a performat, de salariul primit, de una singură.

Noi nu știm dacă e mult, dacă e puțin, dacă e bine sau mai e loc. Noi știm că este o  performanță și că anual au fost atrase fonduri de 60,75 milioane euro pentru proiecte care nu se văd, nu se simt. Mare parte din ele sunt cu cofinanțare, motiv pentru care municipiul a fost împrumutat de către tommy boy, în 8 ani, până când a triplat datoria publică, de la 20 la peste 60 milioane de euro.

Mă simt ca și cum mi se dă ceva de aplaudat.



Rondul e perfect. Nu-i mic, nici mare

11 aprilie 2024

Trompetistul de nivel elită, Tereacă, copulând în mintea lui toate informațiile și aventurile trăite de el ca om, a fătat iarăși o dejecție de concluzie, o batjocură la adresa informării cetățenilor în privința lucrărilor de asfaltare din zona Podului Drăgăicii, care par că nu se mai termină.

Dacă asupra termenului există dubii, lucrările apropiindu-se de final într-o săptămână, maxim 4 luni, singura certitudine rămâne incompetența celor din primăria condusă și organizată de către TB cât și a firmei de suflet, de casă și de interese proprii, porca Troia Premium Construct, care tot primește lucrări din ce în ce mai ample, pe care le execută din ce în ce mai de căcat.

După demolarea rondului inițial pe barba constructorului premium, rond care a ieșit nu că strâmb, direct ondulat, conform proiectului, așa cum au declarat, parcă vorbiți, atât beneficiarul cât și executantul, a mai apărut o belea în calea biznisului:

Rondul este perfect, dar bididiu pentru un trafic sigur.

Din fericire, proiectul care a stat la baza licitației, și pentru care antreprenorii au licitat până a ieșit TPC învingător, este inutil și doar cu titlu informativ, muncitorii schimbând din mers caracteristici în funcție de particularitățile zonei, particularități de care cel care a realizat proiectul (alți bani publici) trebuia să fie în cunoștință de cauză și să țină cont de ele inițial.

Rondul este perfect slim fit, ne vine la fix sau puțin cam strâmt, motiv pentru care există o centură de 50 cm numită zonă de siguranță, de jur împrejur, care trebuie încălecată constant nicidecum în situații urgente.

Este un spectacol trist ceea ce se petrece, niște instrumentiști poate că virtuoși să fie nevoiți să interpreteze arii fără dirijor, după o partitură informativă iar la final să aibă pretenția de ovații la scena deschisă a Scalei din Milano. Nu se poate, nu merge așa!


Cine va avea de câștigat ”Scoatem stâlpișorii”

11 aprilie 2024

S-a schimbat banda la magnetofon, ni s-a confirmat ceea ce era normal pentru mulți și anume faptul că proiectele europene nu sunt bătute în cuie, nu sunt cu impunere, deci deloc obtuze. Și mai evident reiese faptul că ăia de aprobă banii se apleacă pe proiectul propus de beneficiar, auto adaptat lui de preferat.

Bulevardul Unirii produce pagube în rândul comercianților cel puțin. Este normal, nu mai comentez deficitul adus vadului cât și circuitului administrativ al agenților economici.

Și după ce au creat problema, cu bulevardul lui Pește prăjit cu bandă unică, dale pentru trotuar mai denivelate decât piatra cubică și fără locuri de parcare cu plată sau nu, ăia din primărie vin cu bunăvoința la cetățeni.

Apostu anunță că, deși proiectul lor a prevăzut alveole de acces din stradă spre trotuare, pentru aprovizionare, tot ei au adăugat și stâlpișori, pe toți din comerț practic, pentru a bloca alveola de acces. Motiv pentru care vor cere dispensă de la ăia cu fondurile, sigur că vor aproba scoaterea popișorilor. 

Ce s-a schimbat din vremea când primăria cerea dispensă pentru a permite parcarea în continuare pe bulevard, fără succes, nu se mai știe. De ce ăia aflați în slujba noastră se comportă precum niște stăpâni, iarăși este o nebuloasă. Cert e însă faptul că domnișoara Luminița a atras 486 milioane euro cu proiecte făcute PROST de dânsa, pentru că, nu-i așa, TB nu a premiat serviciul din primărie în sine, ci persoana din moțul lui.

O rușine!



Lasă un comentariu



Blog la WordPress.com.

Descoperă mai multe la MT670

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura