Revista presei, comentată | 15-17 aprilie 2024

Pentru ce înjură șoferii în traficul din Buzău

”Am venit să stau”

Carmen Ichim (PNL), la Focus TV: „Metoda Kaizen nu poate fi aplicată în administrația publică, este un nonsens”

Toma: „Primăria stă bine financiar în ciuda celor îngrijorați de împrumuturi”

Se fereau de controale și aruncau gunoiul noaptea! Practica folosită la Cochirleanca dar și în alte localități din județ


Pentru ce înjură șoferii în traficul din Buzău

15 aprilie 2024

Vestea este că s-a schimbat țeava principală care colectează apele uzate din municipiu cu una mai largă, de 2,5 m diametru.

Aceste lucrări, faptul că s-a schimbă o conductă veche cu una nouă și adecvată, cred unii mici la cap că aduc nemulțumirea oamenilor blocați în trafic, ceea ce este un terecism.

Șoferii înjură proasta sau lipsa semnalizării lucrărilor, lipsa rutelor ocolitoare și modul dezlânat în care se lucrează și care aduce inutil praf, zgomot, mâl și ambuteiaje în viețile noastre.

Acolo unde au finalizat înlocuirea, au rămas șanțurile astupate cu pietriș tasat, mai joase cu 5 cm față de carosabil și care reprezintă motivul coloanelor de pe Șoseaua Brăilei de exemplu. Aici, un șanț transversal lat de 30 cm, astupat dar cu umplutura lăsată, oprește tot traficul dimineața. De 2 săptămâni. Zilnic sunt cozi de 2 km din această cauză care se rezolvă cu 2 roabe la 3 zile, când se mai tasează. Dar nu merităm. Nu merităm nici măcar să înjurăm?



”Am venit să stau”

16 aprilie 2024

Ministru al culturii, Romașcanu s-a autoevaluat ca și perfect, om politic care a parcurs cam toată lista cu de făcut, la București. Declarat satisfăcut la curiozitate despre cum e să fii senator, ministru, acum îl roade dorul de Buzău, unde simte că are multe chestii frumoase de f…ăcut.

Pornirea vânjoasă în declarații s-a estompat însă aproape ca din întrerupător, afirmând imediat că DACĂ țara, neamul, sentimentul național îl solicită, nu va avea ce face și, ca și Avrămescu, va ceda și nu va mai sta, va pleca.

De la unul care schimbă chiloții de senator cu ăia de președinte de consiliu județean cu Neagu, este de așteptat ca principiile, doctrina și ideile să-l ocolească total. Stupoarea vine pe fondul sincerității debordante dovedite.

Ăsta e ministru al culturii! Li se rupe, li se fâlfâie. Practic, și pe ăsta îl doare-n cur.


Carmen Ichim (PNL), la Focus TV: „Metoda Kaizen nu poate fi aplicată în administrația publică, este un nonsens”

16 aprilie 2024

Doamna Carmen analizează inutil, dar trebuie, circuitul actelor în natura moartă a administrației locale. Plecând pe fentă, candidatul PNL pentru funcția de primar critică existența kaizănului și inutilitatea lui, în primărie.

Nu e foarte clar dacă e o critică, întrucât nu se pune în loc o alternativă, așa cum dezbaterea electorală ar presupune, sau doar două perechi de palme prietenești, de nevoie, că e campanie iar noi suntem stat democratic, cu putere și opoziție constructivă. Doamna Carmen doar explică politic că unde este lege nu avem tocmeală, de unde se deduce că TB e hoț și are nevoie de kaizăn pentru că subordonații nu respectă legile care impun termene.

Pentru că doamna Carmen ar trebui să știe că kaizănul nu e bun pe nicăieri, în general. Nu e un panaceu, nu este nurofenul viciilor administrative. Nu te faci bine de la kaizăn în niciun caz, nu doar sectorul public. Ba, mai rău, dai faliment complet, așa cum ne-a exemplificat tommy boy (TB), fix după ce anunța în presa vremii că el, industriașul, și-a implicat și implementat kaizănul japonez, în firme.

În afara faptului că kaizăn este o metodă de lucru inventată de către americani și rebranduită de japonezi, ea este ceea ce părinții noștri numeau prin uzine FIȘA POSTULUI. Carmen, permanenta doamna din curvăsăreala locală a ultimilor 10-20 de ani, încă se preface că muncește, din tot pieptul.


Toma: „Primăria stă bine financiar în ciuda celor îngrijorați de împrumuturi”

17 aprilie 2024

Contrar privirii sincere de pudel abia hrănit, decor care însoțește afirmația lui TB cum că orașul e beton armat și că treaba merge superb, nu este un secret, primăria încă achită milioane de euro anual pentru  subvenție la căldură și transport public, iar datoria publica încă stă la 60 mil euro (+40 în 8 ani), fiind municipiul cel mai împrumutat din România.

În pofida faptului că noi știam că TB a dezvoltat orașul cu fonduri europene și finanțări infime din banii noștri, de câteva procente din fiecare proiect, cum ar fi cazul parcului de lângă Parcul Tineretului, în valoare de 5 milioane euro bani europeni și o cofinanțare proprie de 2% (100.000 euro), acum auzim că nu-i așa, că el ne-a împrumutat pentru a ne dezvolta?!?

Ratingurile Fitch sunt: AAA, AA, A, BBB, BB, B, CCC, CC, C, RD și D. Ratingul de -BBB al Buzăului stă așa din 2020, cel puțin.

Așadar vestea, dacă e să luăm de bune aceste ratinguri, este că STAGNĂM profund, deși banii pentru dezvoltare se duc, nu?!!

Ca să înțelegem imaginea de ansamblu și relevanța acestor ratinguri, mai adaug faptul că și Brașov, sau Oradia, tot cu -BBB sunt notate. Practic, toată România.

Fitch nu este o instituție financiară ci o agenție de presă la bază, ajunsă acum în proprietatea americanilor. Notarea se face le cerere, motiv pentru care Brăila sau Focșani, de exemplu, nu au rating Fitch. Înseamnă că nu există financiar aceste municipii?

Potrivit afirmațiilor lui TB, la fel de bine au stat și firmele lui, în 2012, cu cifre de afaceri de 130 milioane euro. Au falimentat TOATE, până în 2016.

Știu și eu ce să zic despre să stăm liniștiți la locurile noastre…?!?


Se fereau de controale și aruncau gunoiul noaptea! Practica folosită la Cochirleanca dar și în alte localități din județ

17 aprilie 2024

Primarul din Cochirleanca și gașca au îngropat, din 2023, 8000 mc de gunoi pe o suprafață de 3 ha de teren de pe raza comunei.

Poliția a filat timp de un an activitatea. Așa anunță comisarul șef de poliție Dragoș Neagu. Întrucât infracțiunile s-au produs cu precădere la fereală, noaptea, poliția afla și nota abia ziua, de aici și durata infracțională cumulată până la cantitatea de 8000 mc.

Un calcul decent arată că o autobasculantă cu un volum de 18 mc are nevoie de 444 de drumuri de noapte pentru a căra 8000 tone. Câte drumuri pe noapte s-au făcut, și câte autobasculante au fost implicate? Pentru că activitatea ferită și filată timp de un an de către poliție pare practic o plimbare lejeră, la discreție, cu mașina pe câmp, sub ochii autorităților.

Este poliția de toată jena că și-a coordonat acțiunea fix pentru a-i sălta pe cei bănuiți și a-i extrage din circuitul lor politic, acum? Îi!

Întrucât știrea este tratată în zona media care aparține de Pufu penelistul, normal că și Garda de Mediu condusă de doamna Carmen este menționată drept organ implicat în depistarea infracțiunilor. Doar că o plimbare prin județ denotă că Garda acționează după ureche iar în rest la comandă.



Lasă un comentariu



Blog la WordPress.com.

Descoperă mai multe la MT670

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura