Revista presei, comentată | 17-18 aprilie 2024

Se pun dale și se refac spațiile verzi

Gagu de la Concas: „Ne fură muncitorii!”

Reabilitarea sălilor de operații, doar pe hârtie. Au apărut noi piedici, așa că se lucrează la un alt scenariu


Se pun dale și se refac spațiile verzi

17 aprilie 2024

Unii cu borduri, noi cu pavele, chiar dacă mai târziu.

Un teren, de 237 mp, este achiziționat de către primărie încă din 6 Ianuarie 2023. Face parte dintr-un lot mai mare, dezmembrat în septembrie 2020.

Azi, după 15 luni în care o bucată de trotuar a stat cu pietriș printre alte trotuare și un centru civic reabilitate, suntem la finele lui Aprilie 2024. La preț de doar o trecere de pietoni peste o stradă cu 4 benzi, exact la 15 metri de fosta Aleea Trandafirilor care este locul de început practic al zonei centrului oficial, civic al Buzăului, efectiv în albia firului de apuță lat de 10 cm dar lung pe fel de fel de cănăluțe și care provine din sursa de apă a Iazului Morilor care e una singură.

Speram ca metehnele din preajma alegerilor să dispară odată cu venirea domnului Toma, industriașul de succes temporar, senatorul rătăcit între politica și politică, liceanul ghinionist la treaptă, acum 8 ani. Am sperat ca prostul, și eu. 15 luni pentru întins pavele pe o suprafață de 237 mp, la un bloc distanță de Palatul Comunal înseamnă că angajații ăia ori nu pleacă acasă și nici nu ies vreodată de acolo, ori că-i doare-n cur, din frunte cu marele bucălat.



Gagu de la Concas: „Ne fură muncitorii!”

18 aprilie 2024

Șantierele autostrăzii A7 au adus în mediul colcăind de afaceriști de la Buzău unele bune practici care le provoacă colici în gât, constipându-i, respectiv salarii mari oferite angajaților și exodul acestora spre angajatorii care oferă astfel de facilitate de neînțeles.

Să-ți păstrezi cu orice preț forța de muncă calificată și loială este coloana vertebrală a oricărei afaceri de success. În cazul lui Gagu, fiind vorba mai mult de tunuri și mai puțin de continuitatea în afaceri, evident că nu se aplică regula de mai sus.

Da, un capac de canal se comandă și ajunge în 2 luni atunci când îl iei de pe AliBaba, că vine cu vaporul de la chinezi. Dacă vrei calitate sau rapiditate, comanzi de la producătorii locali, mai scumpi dar supărăcioși cu neserioșii.

Gagu ar face bine să se țină de ceea ce se pricepe cel mai bine respectiv afaceri cu statul, că în rest, la explicații economice, este cel puțin imbecil.


Reabilitarea sălilor de operații, doar pe hârtie. Au apărut noi piedici, așa că se lucrează la un alt scenariu

18 aprilie 2024

S-au împlinit 12 ani de când a luat formă proiectul de reabilitare a sălilor de operație din spitalul județean. Și atât.

În perioada domniei lui Mocanu Sr. s-a luat decizia actualizării sălilor de operații, probabil că datorită nevoilor reale ale procesului medical, și nu de pe urma vreunei înțelegeri pecuniare extracurriculare, paralele legii.

La vremea următorului președinte al CJ Buzău, viitorul senator Emi Neagu, aproape imediat momentului demarării lucrărilor, s-a reziliat contractul, constructorul solicitând mai mulți bani față de înțelegere, pe fondul necesității unor lucrări neprevăzute, de consolidare. Precum într-o instituție serioasă, plină de deștepți, Consiliul Județean a reziliat fără să fie pregătit să pună altceva în loc, astfel lucrările s-au blocat în acte. Acum e târziu, s-a demonstrat științific faptul că operațiile au nevoie de o cu totul altă structură a sălilor de desfășurare, astfel încât SJU Buzău – clădirea a ajuns desuetă, neconformă.

Astfel de probleme nu au cei din privat. Nimeni nu ar angaja un manager precum Neagu de exemplu. Nimeni nu ar demara un proiect pentru o lucrare de care să nu aibă nevoie dar și sumele necesare, partenerii și orarul fix. Nimeni nu ar sta 12 ani pentru a-și extinde capacitatea de producție.

Așa cum s-a putut construi de la zero UPU Buzău, cu mari probleme la partea de mobilare, utilare cu aparatură și populare cu cadre medicale pricepute, la fel va fi și Campusul universitar apendice al Universității din Galați, complet inutil, din Vernești. Cu mențiunea că în a doua situație contează exclusiv imobilele, pentru că utilarea cu cadre didactice este susținută DOAR de o cerință reală a studenților, nu de voința combinatorie a unui pușcăriabil de teapa lui tommy boy. Ei nici nu știu care elevi vor realmente să studieze mai departe ceea ce li se propune, unele colegii tehnice producând exclusiv forță de muncă pentru onlyfans și Italia, așa cum presa vremii de acum un mandat constata printre viitori absolvenți vecini cu Romcarbonul. Vin olimpicii la chimie din Brașov, Ploiești, Galați, Brăila sau București, la Buzău, să locuiască în cameră de cămin și să studieze nu se știe cu cine, ce?!?

Neagu a fost șemecher, a prins valul potrivit și ne lasă cu subsol și parter nou, la spital, și cam atât până acum.



Un răspuns la „Revista presei, comentată | 17-18 aprilie 2024”

Lasă un comentariu



Blog la WordPress.com.

Descoperă mai multe la MT670

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura