Revista presei, comentată | 21-22 aprilie 2024

Demisii în bloc! Cea mai mare organizație AUR din județ a explodat cu vuiet

Zona din Buzău care atrage din ce în ce mai mulți turiști. Experiențe de neuitat și povești uimitoare

Cinci sute de copii! Vezi galeria foto


Demisii în bloc! Cea mai mare organizație AUR din județ a explodat cu vuiet

21 aprilie 2024

O supărare fără echivoc s-a petrecut în sânul patrioților de la AUR Nehoiu. Cei de sus și de foarte sus i-au șuntat la împărțirea locurilor eligibile în consiliul județean dar și că au intervenit până la dictat în privința listei pentru consilierii locali Nehoiu.

S-ar fi întâmplat ceva similar ca la PSD, PNL sau USR (și restul mai mici), dacă cei din AUR Nehoiu erau profesioniști, aplecați spre comunitate și interesați doar de binele comunității sau cel mult comun? Eu nu cred.

Meritocrația se construiește prin fapte, în timp, și este recunoscută de către cei apți și competenți. În schimb, aici e vorba de consumul de cea mai bună marcă de lipici, pe garduri și stâlpi. Atât!

Concluzii sunt multe, printre care:

  • Cei din AUR Nehoiu trebuie să fie fericiți, au demisionat dintr-un partid identic cu celelalte.
  • Cei din AUR Nehoiu nu sunt cu nimic mai prejos față de șefii de la Buzău și București.
  • Cei din AUR Nehoiu nu sunt cu nimic mai presus față de șefii de la Buzău și București.
  • Cei din AUR Nehoiu sunt dispensabilii nehoienilor, altfel s-ar fi răsculat cetățenii și nu membrii de partid.


Zona din Buzău care atrage din ce în ce mai mulți turiști. Experiențe de neuitat și povești uimitoare

21 aprilie 2024

Sau turismul privitorului.

Aceste apucături pe care noi pompos le denumim turism constau, în fapt, în vizitat.

Ca vizitator, la Buzău, județ sau localități, ai ce vedea, nu ai ce face. Ai ce vedea mai mult sau mai puțin ca la alții, motiv pentru care activitatea de HoReCa buzoiană se tăvălește între inexistență și două clase a câte 10 elevi, ca-ntr-un cătun.

Târguri de turism, pliante, asocieri, UNESCO, festivaluri șocante cu romani, făclii, operă și oină, mici și muzică populară, toate astea te ajută să te dai mare, rotund și totuși în colțuri, nu te ajută să faci turism.

Turismul este o experiență interactivă, nu sport de performanță. Turismul implică persoana vizitatorului. Fără interacțiunea loc-om, ăla nu este turism ci panoplie, atlas, Google, pinterest, tiktok, insta etc.

Cei care nu se pricep la turism, nici nu-i simt lipsa

Trovanții buzoieni, singurul loc în care aș reveni mereu pentru că am ceva nou de trăit, sunt pe locul doi după cei din Vâlcea, mult mai mediatizați așa cum trebuie. Ceva nou nu datorită autorităților puerile din punctul meu de vedere, ci curiozității proprii, care mă împinge să urc și mai sus, mereu, dincolo de ceea ce se dezvăluie din partea turistică a locației.

Focul viu, care este doar o flăcăruie invizibilă de câțiva cm amplitudine, este văzut precum un must, dacă ești turist în Buzău. Nu se merită pentru nimic nici drumul, nici ceea ce vezi când ai ajuns, decât o singură dată în viață.

Năeni și dealurile lui, cândva fundul Mării Sarmate și locul din care s-a extras piatra care plachează fântânile de la Unirii și Casa Poporului, a primit un sat dacic contemporan, cu bordeie din beton armat, lângă o stână din care nu scapi viu.

Vulcanii noroioși, sunt, alături de restul de peste 1100 de pe întinsul planetei, un loc din Buzău unde mergi și te întorci. Că ai trăit o experiență se poate spune după ce vizitezi El Totumo, din Santa Catalina – Columbia și te taie brusc turismul, nu pe cei de la Berca (în Europa mai sunt în Bulgaria, Crimea și Italia doar). Sau pe cei din Baku, mai aproape pentru noi.

El Totumo

Dacă vrei să simți cu adevărat ceva în Buzău, mergi până în Țara Luanei și înnoptează în Peștera lui Dionisie Torcătorul. Ignoră scara din trunchi de pin și lipsa ușii la grotă, astea sunt deliciile faptei! În schimb, icoanele plastifiate atârnate de smeriți nu te vor mai deranja imediat cu lăsarea întunericului și zgomotele de mistreți care râmă colinele. Dacă bate vântul noaptea, vei auzi cum se chinuie rădăcinile copacilor să rămână prinse în stânca sub care te afli, ceea ce îți va lăsa timp să te gândești o noapte întreagă.

Ia-o pe după trovanți, la Bozioru, și continuă pe după dealul din vârf cât poți și te ține teama! Asta după ce treci de scări, de râpele de-a stânga și de-a dreapta, de maidanezi și rahați, de delfin și balenă.

La Năeni, cocoață-te pe creastă și ia-ți timp să-ți imaginezi viața în neolitic, dintr-una dintre grotele folosite de hominizi. Ignoră pancartele oficiale cu tot felul de date imbecile (adevărul îl afli de la Muzeul județean, dacă vrei!) și stai puțin peste nori, dacă ai noroc să plouă încolo spre Haleș, Ciolanu și Monteoru. Dacă nu, vei privi la Penteleu, în timp ce pe la spate se întinde toată Câmpia Română, pe care o poți scruta zeci de km, dacă nu este praf sau ceață.

În Buzău poți fi cel mult vizitator, drumeț sau consumator de sporturi extreme, turist nicidecum sau mai greu. Asta explică cele câteva mii de turiși de o zi, anual în tot județul.


Cinci sute de copii! Vezi galeria foto

22 aprilie 2024

Dacă tot a stat degeaba 3 ani de zile după reabilitare, stadionul pentru atletism a găzduit abia sâmbăta trecută (20.04) prima competiție oficială, națională. Pentru copii.

ATH Run Kids Athletics Buzău s-a numit evenimentul, la care au participat, așa cum nu reiese din poze, 500 de copii. Acțiunea ar fi una decentă și de repetat, dacă nu ar fi doar unic de rară și prilejuită de o politică de tip medieval-moșieresc.

În an electoral, tommy boy  își organizează activități, pentru că inițiativa, aflată la prima ediție, aparține exclusiv PSD

Adică, dacă la premiere îți vine primarul care este șeful PSD, șeful clubului sportiv municipal care este șeful tinerilor pesediști, și, în plus, bibeloul pesedist arătat la oricare cumetrie, tăiat de ață, aranjament, Lungu Romeo cel Nepot și deputat, competiția aia sportivă devine una politizată, în contradicție cu oricare dogmă și regulă națională și internațională, dar mai ales de bun simț. Să jignești competiția, copiii și părinții în asemenea hal, ai nevoie de foartă multă nesimțire.

Nici nu trebuie mare analiză. Organizatori au fost Asociația Athletics Run Club și Sport Club Municipal Buzău, iar presa locală, contrar celorlalți din alte județe, nu știe nicio listă cu învingători sau competiții. Pentru că știrea nu este una sportivă, nici socială, ci pur și simplu ELECTORALĂ.

Mai mult, Asociația Athelitcs Run Club s-a înființat de urgență, în noiembrie 2023.

Dar, dacă oamenii au aplaudat, înseamnă că le place, deci să le mai dea!

Pentru că adevărul niciodată nu este aflat într-o singură afirmație sau polologhie de idei argumentate, am cerut un punct de vedere și sursei articolului, sub forma unui comentariu:

Cum comentezi faptul că Asociația Athletics Run Club (coorganizator) a fost înființată în Noiembrie 2023?

Cum comentezi faptul că SCM este condus de către președintele la „tineret PSD Bz”?

Cum comentezi faptul că au fost prezente oficialități, la o competiție pentru minori, un șef de partid, un șef de tineret și un deputat, toți de la PSD.

Cum comentezi faptul ca aceasta este prima și singura competiție de orice natură desfășurată pe acest stadion în ultimii FIX 3 ani, respectiv din aprilie 2021 (cand s-a finalizat reabilitarea)?

Dacă aceasta este o știre sportiva, care au fost competițiile și căștigătorii? (doar pentru redacție!)

Mulțumesc!

Comentariul a fost aprobat, fără a primi și un răspuns (până la momentul postării de față).



Lasă un comentariu



Blog la WordPress.com.

Descoperă mai multe la MT670

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura