Revista presei, comentată | 23 aprilie 2024

A început vânătoarea de muncitori calificați în HoReCa. Câștigul minim depășește 4.000 de lei

(VIDEO) Protest pentru salarii decente. Zeci de buzoieni își strigă nemulțumirile în centrul orașului

Vineri e gata Hotelul fostei Case de oaspeți din Parcul Marghiloman ”Vezi AICI primele fotografii din interior”

Cum se rezolvă problema cu plăcile care clămpăneau


A început vânătoarea de muncitori calificați în HoReCa. Câștigul minim depășește 4.000 de lei

Nu are vreun șpil știrea celor de la Șansa ci pur și simplu se anunță începerea sezonului estival și deschiderea teraselor.

Inițial, am fost dezamăgit. Inițial, am crezut din titlu că unele lucruri se leagă și am explodat cu turismul, de bine ce l-am criticat. Am mai crezut și că e vorba de creșterea numărului de nunți. Nici despre asta nu e vorba. E vorba despre nimic.

M-am gândit că e vreo veste despre competiția pozitivă dintre restaurante, ceva deschideri de stabilimente noi și apucături de upper class. Nici atât! Nimic din toate astea!

E un articol despre nimic, dar care m-a făcut curios. Chiar am sperat că mă voi mai îmblânzi despre tommy boy  și orașul lui deschis, dar…

La momentul prezentului, pe site-ul AJOFM Buzău sunt 71 de oferte pentru un total de 141 locuri de muncă, în oraș. Dintre care vreo 4 am numărat eu în domeniul ospitalității.

Iar orice bursă a locurilor de muncă menționată în articol s-ar petrece, vă spun eu, e în 17 mai 2024, începând cu ora 09:00, în următoarele locații pentru cine este interesat:

  • Colegiul Agricol „C. Angelescu“, str. Crizantemelor, nr. 17
  • ALOFM Râmnicu Sărat – str. Plt. Torcaru, nr. 12 bis
  • ALOFM Pogoanele – str. Libertății, bl. 4, parter
  • ALOFM Nehoiu – str. Mihai Viteazul, nr. 31 bis, bl. 30-31, parter
  • ALOFM Pătârlagele – str. Nicolae Bălcescu, bl. C1, parter


(VIDEO) Protest pentru salarii decente. Zeci de buzoieni își strigă nemulțumirile în centrul orașului

Angajații de la Registrul Comerțului au ieșit pe trotuar și au protestat în liniște, prin intermediul presei, față de faptul că există inechitate salarială la nivelul național al insituției dar și în raport cu domeniul de activitate, al Justiției în cazul de față.

Îmbucurător este faptul că directorul, Lazăr Sorin, e participant cot la cot, într-un colț. Din declarația de avere am aflat că anul trecut a încasat lunar câte 8.300 lei net. Josnic!

Un șef de serviciu, undeva la 6.000 lei net pe lună în 2023, ceea ce este absolut oribil.

Decente sau nu, să vedeți ce salarii au ăia din Probațiune, că tocmai și-au făcut adunare de lucru cu laudatio inclus, pentru niște psihiatrie infantilă cu infractorii.


Vineri e gata Hotelul fostei Case de oaspeți din Parcul Marghiloman ”Vezi AICI primele fotografii din interior

Grajdurile unde Marghiloman deținea cai de rasă pe care să-i arate la musafiri atunci când nu semna la mișto tratat de pace cu Puterile Centrale în 1918 sau mai bea un rom cu cafea la călărie, au fost redate publicului cabalin, dacă nu va depăși 8 bucăți cai rasă, dar și publicului biped doritor să privească la lucruri expuse în clădire (orice) și să stea pe bănci, în general. Pentru că au pus și multe bănci, d-aia!

Așadar, încă un centru expozițional??? Încă! Ăla al lui Emi, de a fost spital, de pe Bulevard, ce-are? Dar Iazul Morilor care e doar una? Ambele stau grandioase și goale aproape non-stop. Nu mai zic de Palatul Comunal, care pentru asta a și fost eliberat de birouri, să fie spațiu de expus… lucruri.

Cât despre hotel, ce poți să mai zici, ce poți oare să mai spui contra? L-a făcut pentru un hotelier experimentat dar încă necunoscut. 6 camere cu lift nou, 2.6 milioane euro nu e mult, mai ales că-s banii banii noștri.

Ceva frumos cu blocurile comuniste nu s-ar lipi de el nici să-l pici. În primul rând că are Gagu unele noi de vândut.


Cum se rezolvă problema cu plăcile care clămpăneau

Se înlocuiesc unele dale de lângă Hotel, în Piața Dacia. Se spune că a trecut un autocar peste ele când era lucrarea abia luată în primire. Și, ca oricare pavaj după ce îl pui în operă, îl lași 10 ani să se așeze. Altfel crapă, iată!

Că se schimbă darabanele alea anoste, nu ar fi pagubă. Dar nu ar fi pagubă mai ales dacă și Zică de la Hotel ține și el masa, că tot e șmecher cu ditamai parcarea, barierea de acces și platoul la îndemânănă. Că doar unde altundeva încotro s-ar fi dus un autocar, în Piața Dacia la Buzău???

Sau poate că cineva a executat prost lucrarea, caz în care mai înainte și cu siguranță vom ști cine l-a asasinat pe JFK decât asta. Deși părerea mea crâncenă este că așa a fost proiectul, dacă sună cunoscut…

5 milioane de euro de la UE, plus ce a mai fost Aleea Trandafirilor de blocat și pe după Palat, din banii moldovenilor

Într-un VIDEO al vremii se poate interacționa cu tommy boy. Respectiv el va spune că Europa vrea să mergem mult de tot pe jos, că așa a încadrat a noastră șefă de serviciu premiată proiectul, pe mobilitate urbană durabilă, cu regenerare de verdeață într-o mare de granit, iar voi îl puteți înjura în liniște în timpul ăsta (vreo 7 minute).

Într-atât de ghinioniști să fim la primari? Știți pe cineva care să facă lucrurile bune din prima? Îl luăm de acasă, îl punem cu forța, îl sechestrăm dacă este cazul. Chiar dacă ar fi să fie o ea.

Ideea e că nici să faci o revoluție nu poți, nu ține pavajul la Buzău.



Lasă un comentariu



Blog la WordPress.com.

Descoperă mai multe la MT670

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura