În cât timp vom circula cu autobuzul, cu bicicleta sau cu trenul pe autostrada A7?

Nu știu ce se petrece cu Umbrărescu, cu acest om cât o eroare pentru România. La amploarea lui, la nivelul atins de 400 km de drum în lucru în prezent, și nu doar de execuție dar și de modul de lucru în sine e vorba, de ce l-am ținut blocat atâția ani, e o minune. Adevărat și faptul că altfel noi nu am mai fi fost cei de azi. Delăsători, lamentați, suficientizați. Cine și-ar putea vreodată închipui o Românie cu oameni și nu flămânzi.

UMB a preluat din mersul galopul calului un șantier abandonat de alții, la Timișoara. A intrat direct cu peste 500 de oameni, 24 din 24 de ore. Omul e nebun, clar!

De la Buzău la Râmnic deja e asfalt, rigole, se lucrează la poduri pe A7. În niște luni. În niște luni în care și-a atras spuma de forță de muncă locală în ceea ce privește profesionalismul în domeniu. Nu e idiot să angajeze toți tâmpiții piloși. Le mai și dă bani, îi mai și fidelizează, iar eu chiar cred. Dacă nu ar fi așa, în câte secunde ar fi știre pe toate site-urile posibile?

Acest om, așa cum e azi, e un zeu și atât. Mâine nu se știe, dar azi, e tot ce trebuia România să fie și nu e, de putoare

Vestea că a rupt pe genunche mediile de afaceri locale buzoiene, care se dovedesc astfel că inutil și artificial sunt ținute subnutrite de către antreprenori infami și vitriolici cu morala, a ajuns și acolo, la Timiș pe centură.

Dacă cineva crede că UMB înregistrează profit pe fiecare dintre cele 11 loturi cât cuprinde porțiunea de 3 tronsoane ale A7 antamate de băcăuan, se înșeală e părerea mea. 272 km cursivi, unde logistica nu este frântă și nici supusă hachițelor unor subcontractori, cu lanțul administrativ și de punere în operă bine uns, reprezintă un demers model în afaceri. Cui îi pasă că un lot este sublicitat doar pentru a asigura o porțiune cursivă de lucrare? Pierzi financiar pe termen scurt, câștigi pe termen lung, când lucrarea este conformă, uniformă, la timp și în prețul final stabilit, cu toată lumea mulțumită. UMB lucrează cu rulaj, nu cu speculă.

E85 curat ca-n palmă (captură video rond acces A7 zona Autorola)

I-aș lăuda și pe turcii de la tronsonul 2 lotul 3, dintre Buzău și Pietroasele. Au început puternic, și-au construit hotel oamenii, stație de betoane, s-au apucat deja de scărmănat pământul spre Podul lui Umbrărescu peste râul Buzău. E păcat că, față de Umbrărescu care se vede că lucrează abia de la Autorola în sus, ăștia murdăresc Dn2b-ul cu noroi. Nu că nu merită, acest drum fiind o pată ca de căcat pe obrazul celor de la Drumuri Buzău de pe str. Independenței. Prefectul mai e și fost contabil p-acolo. Un inutil poporului, deocamdată.

Problema turcilor este că par oportuniști. S-au luptat atât în contestații ca acum să se apuce de treabă majoritar cu subcontractori locali, ceea ce-i cam face pe bune niște bișnițari tupeiști.

În timpul ăsta, pe lotul 2 din același tronson, s-a ajuns la peste 60% stadiu de realizare, și ei zic că-i gata în toamnă

Retoric, în intimitatea fiecăruia, păi să nu te întrebi plin de draci Cum, bă, atât de puțin durează o autostradă p-aci la câmp?

Da, și!!? (o voce)

Mirarea este oricum tardivă. Noi la Buzău am primit un podeț peste râu abia după vreo 20 de ani de promisiuni electorale și în continuare suntem ținuți în amărăștenie cu o amărâtă și anemică șosea de centură nerealizată pe dig, pe care Marcel cel Ciorbă de Burtă  nu că nu se preocupă să lase și el ceva în urma lui pe pământ în afară de praf și pulbere, dar nici nu cred că știe unde este și cum arată. În adevăratul sens al cuvântului, el e și foarte prost în particular, nu doar în general.

Mai sunt și Udrea, și Romașcanu, ditamai miniștrii. Alde Preda Cezar sau Popică, Dobrică sau Pufu, Avrămescu, Lungu Romeo și cu Mocanu jr când era deputat, și tot restul de magraoni care s-au cerut demnitari de-a lungul vremii… Nimic, toți niște ZERO invizibil, nu barat.

O RUȘINE pentru ei, pentru familiile lor și pentru urmașii lor. M-aș sinucide să port o piatră atât de grea la gât, lăsată moștenire de inutilii mei înaintași.



Lasă un comentariu



Blog la WordPress.com.

Descoperă mai multe la MT670

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura