Doamna Carmen Adriana Ichim, dar de ce?!?

În generația unghiilor moi, mici și roase acoperite de proteze din gel, Doamna Carmen Adriana Ichim, se distinge prin naturalețe, opulență și bună dispoziție când o privești. Când o asculți (citești), te întristezi.


Dânsa este la a mai multa oară când se simte atrasă de politică. Invers cronologic, anul acesta, la aceste alegeri locale, au atras-o cei de la PNL de exemplu. I-au dat rolul principal, cel de candidat la primărie  cum se zice.

În acest demers al dumneai, de revenire direct pe prima scenă politică buzoiană, probabil cu siguranță nu și-a dat demisia din jobul permanent, ăla de la Garda de Mediu, ci doar și-a suspendat raportul de muncă din poziția de comisar-șef. Foarte bine. Iohannis și acum are rezervată catedra de profesor de fizică nepracticant.

Dumneai își justifică decizia de implicare prin faptul că Toma e un golan, combinator, nepriceput, și care îmbrăcat, arată ca dracu, precum o păpușă Matrioșka bărbătească de exemplu. Cu vorbele dumneai, treburile stau așa:

Pentru prima dată, după mulți ani, Buzăul poate avea un primar gospodar, un familist convins, un om care nu a făcut și nu face compromisuri, o persoană care vă poate reprezenta cu demnitate.

Așa cum am știu că în familia mea să aduc armonie, respect, înțelegere, și mai ales dragoste, așa știu că împreună vom reuși să facem din Buzău o familie mare.


Cum o descrie viața pe Doamna Ichim? Căsătorită, mamă, doi copii, soțul este pensionar MAI, fost șef de 2&¼

N-am (mai) găsit c.v.-ul, dar:

  • Este inginer în domeniul chimie, după absolvirea Universităţii Politehnice din Bucureşti – Facultatea de chimie industrială (1988-1993)
  • Licenţiată în studii juridice după încheierea studiilor (1996-2001) de la Universitatea din Craiova
  • Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” absolventă a cursului postuniversitar „Calitatea, fiabilitatea şi mentenanţa sistemelor tehnice” din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti – Facultatea de electronică şi telecomunicaţii (2000-2001)
  • Studii de  master în Dreptul intern şi internaţional al Mediului, Universitatea Ecologică din Bucureşti (2006-2008)
  • Vorbeşte fluent engleză şi franceză

Și-a început cariera ca profesor (de?), apoi a devenit inspector de mediu în cadrul Agenţiei Judeţene de Protecţie a Mediului Buzău în preajma anilor 95.

În perioada aprilie 2017 – decembrie 2019 a ocupat funcţia de prefect al Județului Buzău, nominalizată de către PSD by Marcel Ciolacu.


Și apoi… a început

Decembrie 2019

Guvernul Orban a decis încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Buzău de către Carmen Adriana Ichim (C.A.I.). Executivul nu a numit însă un nou prefect, ceea ce a înseamnat că subprefectul Dimian Leonard va prelua atribuțiile de prefect până la o altă decizie în acest sens.

C.A.I. revine în funcție de comisar șef al Gărzii de Mediu Buzău. (sursa: opiniabuzau.ro)

Februarie 2020

În cadrul unei conferințe de presă susținută de Pro România filiala Buzău, se face anunțul că C.A.I. va candida la alegerile locale din partea Pro România, partid în care se înscrie doar cu o săptămână înainte

C.A.I. nu precizează însă dacă va candida pentru funcția de primar al municipiului Buzău, ori pentru cea de președinte al Consiliului Județean. Ea declara că va lua o decizie în acest sens cât de curând, după ce vor fi consultați și buzoienii, printr-un sondaj de opinie.

Când candidam și nu știam la ce
sursa: newss.ro

C.A.I. a mărturisit că a avut oferte și din partea PSD și PNL însă a ales Pro România, deoarece a vrut să pornească, practic a doua oară, în politică într-un partid nou, cu lideri care n-au probleme cu legea.

Râmniceanul Rache Felix, coordonatorul organizației Pro România Buzău mărturisea în conferința de presă că este exclus ca filiala pe care o conduce să facă alianță cu PSD. (sursa: informatiabuzaului.ro)

Iulie 2020

Prefectul judeţului, Dimian Leonard sesiza Parchetul şi D.N.A. în legătură cu o serie de aspecte penale săvârşite de conducerea Gărzii de Mediu Buzău.

C.A.I. explică printr-un comunicat faptul că demersul actualului prefect are ca scop încercarea de a o convinge să se alăture partidului care l-a susţinut pe Dimian în actuala funcţie, respectiv tot PNL. (sursa: news.ro)

Martie 2011

flashback

C.A.I. revenea pe postul de comisar șef, post pe care îl deține de prin 2005 – epoca guvernelor Tăriceanu, când Preda Cezar-Florin devenea deputat pentru prima dată.

Trecuse un an de exil pe o funcție de execuție, când, datorită demisiei intempestive din funcția de conducere a numitei Brezeanu Gabriela, numită și ea la rândul ei în locul lui C.A.I., aceasta revine drept comisar șef iar Brezeanu se întoarce astfel pe funcția de execuție, cu muncă de teren și bani mai puțini. Prin demisie voluntară 😉. (sursa: observatorulbuzoian.ro) 

August 2020

După ce PSD și PRO România încheie alianță pentru alegeri și se decide că se merge cu un candidat unic, respectiv Neagu Petre Emanoil, C.A.I. anunță că a constat faptul că ea mereu a lucrat foarte bine cu actualul președinte Neagu, la nivel instituțional, și că e în asentimentul deciziei celor două partide, dacă va primi un post de vicepreședinte de consiliu județean.

Noiembrie 2020

Doamna C.A.I. renunță la demnitatea de consilier județean pe care o primește din partea alegătorilor, din cauza tergiversărilor intervenite în negocierea postului de vicepreședinte promis. Anunță pe rețelele de socializare că demisionează din Partidul Pro România și renunță la viața politică. Motivele invocate sunt experiențele neplăcute trăite imediat după alegerile locale din acel an.

Postul de vicepreședinte îi revine lui Rache Felix.

C.A.I. revine pe funcția de comisar șef al Gărzii de Mediu Buzău.


Seria II-a, actul 1

Februarie 2024

Ichim Marius (fiul lui C.A.I.), din coordonator al organizației AUR București, devine secretar general al organizației județene PNL Buzău. Joac-o p-asta!

Aprilie 2024

C.A.I. anunță că va candida din partea PNL Buzău pentru funcția de primar al municipiului Buzău.

Mulțumesc echipei și familiei pentru susținere, răbdare și implicare în toate proiectele mele și mai ales pentru faptul că au rămas lângă mine indiferent de rezultat – se finaliza comunicatul prin care C.A.I.  își anunța demisia din Pro România.

Dans la campagne, ces jours
(C.A.I. deține cunoștințe fluente și de lb. franceză. Foarte bine că o face!)

Ar trebui mulțumit și domnului Preda Cezar-Florin, care a întrepătruns cu abilitatea de om cu experienă coaja tare a tinerei pedeliste C.A.I. în vremurile acelea și i-a permis să-și crească, la nesfârșit iată, capacități puternice de răzgândire, de trădări reciproce dar și dragoste de familie, cu emoții superbe dar și așteptări neîmplinite, ratate. Tehnic, dacă e să fim sinceri, a susținut și dânsul poziționarea Doamnei C.A.I. în funcția de comisar șef al Gărzii de Mediu Buzău, la începuturi.

Preda Cezar-Florin, fost viceprimar al Buzăului în minimandatul lui Partal Petre, a fraudat serviciul de salubrizare de la acea vreme al primăriei, l-a acaparat și practic a creat ceea ce azi este cunoscut drept RER.

Actualul RER este condus de un cândva consilier județean PD-L, Mocanu Liviu.


Azi, C.A.I. candidează pentru fotoliul de primar al municipiului nostru în tandem cu Mocanu Adrian, candidat pentru cel de președinte al consiliului județean. Mocanu este fiul lui Mocanu Victor, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău în perioada 2004-2012.

Mocanu Adrian

Juniorul fost deputat timp de trei mandate, între anii 2008 şi 2020, şi a fost pe rând membru PSD, UNPR, PSRo, PMP şi ALDE. Din Decembrie 2023 a fost numit interimar (a luat cu japca?) la conducerea PNL Buzău, în locul lui Avrămescu plecat la ASF.

Despre exemplar am scris aici.

Cei doi atârnă pe materialele electorale sub sloganul AI PE CINE ALEGE!, ceea ce este logic. Dimpreună, doar cu aceste două opțiuni și alegătorul acoperă cam tot spectrul politic național: PD-L (1), PNL (2), Pro România (3), PMP (4), PSD (5), PSRo (6), UNPR (7), ALDE (8).

Frumos traseism! Aproape unic. De LUX.


Închei cu o epistolă:

Dragă Doamna C.A.I., Șrec,

Măi doamnă, măi domnule, mai puteți??!

Cu deosebit respect, un om

P.S. În cele din urmă, consilier local, se întârzie cu negocierea de viceprimar, demisia, îndărăt comisar șef scârbit, este?



Lasă un comentariu



Blog la WordPress.com.

Descoperă mai multe la MT670

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura