Revista presei, comentată | 25 aprilie 2024

Drum județean, reabilitat cu 4 milioane de euro kilometrul. După modernizare va avea restricții de tonaj

După ani întregi de dispute și procese, Primăria Buzău vinde terenurile din Orizont


(Video) Drum județean, reabilitat cu 4 milioane de euro kilometrul. După modernizare va avea restricții de tonaj

Se face autostradă spre munte, pe la Buzău!!!

121 milioane euro va costa și va acoperi o distanță de 30 km. Va uni Lopătariul cu Vintilă Vodă – comunele, autostrada AJ1 – Autostrada Județeană 1!

Cu o bandă pe sens și oleacă de acostament probabil, de 50 de centimetri, fără gard de protecție, fără intersecții d-alea în treflă și absolut fără niciun parapet pe mijloc – probabil că pe margini în anumite locuri, complet similar ca să nu-i zic identic cu un drum județean, este vorba despre drumul județean 203K.

Eu cred că așa și-a cumpărat Neagu Petre-Emanoil postura de senator eligibil pe listele PSD BUZĂU, acceptând un contract frumos. Ce altă explicație ar fi pentru faptul că rezultă un cost total final de 4 milioane de euro pe kilometru de drum județean, de deal este adevărat?

Șchepsisul este că nu are cum să coste fraților atât. Cred că și tehnologic este imposibil. Intenția faptei stă în aspectul că DOAR 80 de milioane euro sunt banii eligibili proiectului, din punct de vedere al Uniunii Europene. 

Să repetăm!

Consiliul Județean Buzău simte nevoia locuitorilor de un drum județean civilizat încolo, către munte. Pe lângă locuitori ar fi și turiștii, deocamdată cantitate neglijabilă, pentru că micul la grătar la țară nu se pune.

Consiliul face un proiect și îl prezintă pentru finanțare cu fonduri europene. Europa zice DA!, te costă kilometrul de drum 2.6 milioane de euro, poftim 80 de milioane! 

Ăia de la Consiliu când au auzit, să înnebunească, îți dai seama?!? Bă, ești nebun? Păi cum 2.6 milioane? Păi, și noi??! Europa, drăcoasă și aia, Nu și Nu! vă dați seama… Atunci ăia au zis bine, și așa după noi prăpădul, și-au pus 41 milioane euro din banii pe care județul îi putea folosi și altfel.

De acord, un km de autostradă nu costă atât, mai ales la deal/munte și în special cu tipic dificil precum în cazul de față. Nu. El costă între 4 și maxim 30 milioane de euro.

Aici este posibil să fie vorba despre o mare prăduială, dar știți ce? Vorba aia, dacă noi ducem, de ce nu? Oricare în locul lor făceam la fel. Eu, cu siguranță!!!



După ani întregi de dispute și procese, Primăria Buzău vinde terenurile din Orizont

S-a închis cercul, vraja e completă, minunea s-a înfăptuit.

Noi nu ne vindem țara, doar o furăm între noi.

Sigur, terenul în vrajbă este pus prost pe Glob. Practic ești vestonul de vânt și viscol al orașului. Nu doar geografic, dar și faptul că e imediat următoarea așezare lângă prundul râului Buzău, nu face bine la microclimat. Unul umed, rânced, împins de vânt uscat, de Crivăț. Și uneori pute a gunoaie arse, umede.

Da. În rest e aproape un cartier perfect, probleme mari fiind iată, chiar la baza intrinsecă a proiectului, fix la măruntaie. Alea ale legii. Lege care a vorbit prin gura onoratei instanțe care a zis, definitiv, că Boșcodeală a produs cu japca, deci ilegal, schimbul unui teren aparținând Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău cu unul la Mama Dracului, respectiv undeva peste linia de cale ferată Nehoiașu, pe după șoseaua de centură, al primăriei.

Primăria apoi s-a făcut partener cu onorabilul Gagu, care a zis că simte nevoia să construiască niște mizerii de vile pentru protipendadă și că dă și el ceva dacă pune primăria terenul, utilitățile cu apa, curentul, canalizarea, drumul. El doar a construit mizerabil, pe credit și avansul falei. Să închidem civilizat, a fost vorba de șansă, pentru că, în rest, oricare de pe drum ar fi făcut același lucru.

Acum, visul tâlharilor s-a adeverit. Cu titlu de negustori cinstiți, partea publică a acestui parteneriat ciudat public-privat, Primărie – CONCAS, se dezice de decizia unei instanțe penale care a conchis doar că s-a prescris fapta de furt efectuată de Boșcodeală, nu că nu a existat. Din contră, ea a existat, motiv pentru care tot instanța a decis că trebuie achitat un prejudiciu către SCDL. Totodată, culmea, obiectul fărădelegii rămâne în continuare la infractori, sub casele oamenilor.

Consilierii locali sunt oameni, înțeleg. Sunt cetățeni, iarăși înțeleg. Sunt riverani, au cunoștințe, rude, înțeleg. Dar să fie toți, în grup, de acord cu raptul următor, mi se pare denigrant.

Primăria a decis să vândă, deci să pecetluiască cercul infracțional, terenul pe care instanța l-a acceptat ca fiind parte a unui furt, a unei ilegalități. Își mai aduce aminte cineva de teatrul jucat de Toma la circul făcut de Gagu în cadrul ședinței de consiliu local. Că el face, că el drege, a amenințat, iar Toma s-a ținut tare, a amenințat și el.

Până azi.

Asta înseamnă că proprietarii de clădiri sunt acum proprietari și asupra terenului. Adică ceva normal. Toți au vină, dar ce să le faci efectiv? Sunt câteva sute unite, nu câteva zeci de mii fleșcăite. Și, și ei sunt oameni, aia e!


Se pot verifica nominal proprietarii legali ai imobilelor din Orizont cât și istoricul acestora, costă probabil câteva mii de lei bune, pentru cine se întreabă oare ce e de făcut individual?!? Sau lasă așa, că trece!




Lasă un comentariu



Blog la WordPress.com.

Descoperă mai multe la MT670

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura